Arhivă Știri

 • Copiii de 9-10 ani pun în scenă povești antidrog pentru teatru de animație

  33 de copii din clasele a III-a de la Școala Generală „Constantin Brâncuși” au pus în scenă trei povești de teatru de animație antidrog în cadrul campaniei - Doza de Viață - ediția a II-a, realizată în cadrul Centrului Antidrog al Fundației Creștine de Ajutorare.

 • Vacanța începe cu fapte bune

  Cei 50 de copii, beneficiari ai proiectului de mentorat Mari si Mici, Mari Amici, al Fundatiei Crestine de Ajutorare isi incep prima zi de vacanta invatand practic si facand fapte bune, la Targul Copilariei, luni 23 iunie 2014, intre orele 17 si 19, la Casino, in Parcul Central.

 • O doză de viață prin teatru de animație antidrog pentru copiii clujeni

  Fundația Creștină de Ajutorare alături de Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Cluj, profesorul Andrea Mărculescu și copii actori ai domniei-sale vor oferi clujenilor de toate vârstele, dar mai ales copiilor un spectacol de teatru de animație antidrog, intitutlat Doza de viață.

 • Doza de Viață a luat startul

  Prima acțiune din cadrul campaniei de informare și prevenire antidrog a Fundației Creștine de Ajutorare, din anul 2014 s-a derulat în cadrul Săptămânii Altfel. Protagoniști au fost copiii claselor a III-a B și a III-a C, elevi ai Școlii ”Constantin Brâncuși”, partener devenit tradițional al acestui tip de acțiune.

 • Proiect nou: Aripi pentru copii

  Începând cu Ianuarie 2014, Aripi pentru Copii este noul proiect al FCA, destinat copiilor bolnavi din spital.

 • Crăciun la Pata Rât

  Ajuta-l pe Mos Craciun sa mearga din nou la cei peste 170 de copii care traiesc pe rampa de gunoi a orasului Cluj!

 • Caravana Speranței la Pata Rât la start

  25 de copii rromi cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani care trăiesc în cartierul Dallas și pe rampă, sau muncesc pe rampa de gunoi a orașului au luat startul într-o nouă ediție a proiectului de pregătire în vederea alfabetizării.

 • Nu consuma, NU eşti reciclabil! - Campanie antidrog prin artă şi debate

  Evenimentele programate pentru 26 iunie şi anulate prin HG privind declarea zilei de doliu naţional vor avea loc miercuri, 10 iulie 2013. Astfel, pentru prima oară în România, clujenii vor avea parte de un flash mob antidrog inedit, chiar în inima orașului, pe Bulevardul Eroilor, în spatele Monumentului Memorandiștilor.

 • ABCDar la Pata Rât – Copii rromi din Pata Rât primiți la Primărie ca primă etapă a excursiei educative

  Cei 14 copii rromi din Pata Rât, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, finaliști merituoși ai proiectului de pregătire în vederea alfabetizării vor fi primiți mâine în Primăria Municipiului Cluj-Napoca și vor avea parte de un tur de protocol în care vor vedea principalele puncte de interes din instituție și vor fi primiți și de oficialități ale orașului, în limita posibilităților. După aceea, cei 14 copii își vor continua călătoria până la Moara de Vânt din Sălice, unde vor vedea și vor interacționa cu animalele din micul parc zoologic de la Moara de Vânt, se vor juca și vor cunoaște împrejurimile.

 • Prima campanie românească antidrog prin artă și debate ia startul la Cluj

  Sâmbătă, 1 iunie 2013, la ora 14 în Librăria Bookstory, de pe B-dul Eroilor, nr. 6-8, specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Cluj răspund întrebărilor clujenilor cu privire la consumul de substanțe, într-un workshop organizat în cadrul Campaniei Antidrog prin Artă și Debate Nu consuma, NU ești reciclabil!.

 • Caravana Sperantei pe rampa de gunoi!

  Fundația Creștină de Ajutorare în parteneriat cu Fundaţia ProRroma organizează în data de 9 mai 2013, cu începere de la ora 14, o acţiune umanitară educativă şi de distribuire de alimente de primă necesitate pe rampa de la Pata Rât.

 • Am pregătit un viitor cu alegeri bune

  Aproximativ 120 de copii ai Școlii ”Constantin Brâncuși” au învățat despre argumentare, postură, vocabular, exprimare, dezbatere, dar și să construiască un alter ego prin păpuși alături de care, în ultima zi a evenimentului au învățat să facă alegeri corecte în cadrul campaniei ”Nu consuma, NU ești reciclabil”.

 • ”Nu consuma, NU ești reciclabil!”

  Fundația Creștină de Ajutorare în parteneriat cu Școala ”Constantin Brâncuși” și cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) Transilvania, alături de artiști, regizori și actori, în perioada 1-3 aprilie 2013 dau startul primelor acțiuni din Campania integrată de informare și prevenire antidrog prin artă și educație.

 • Cluburile Prieteniei te învata sa ai grija de tine

  Cei 50 de copii, beneficiari ai proiectului de mentorat Mari si Mici, Mari Amici (MMMA) , alaturi de copii participanti doar la Cluburile Prieteniei au luat parte la un workshop interactiv sustinut de voluntarii Organizatiei Studentilor Stomatologi (OSS).

 • ABCDar la Pata Rât - proiect de alfabetizare a copiilor rromi în Pata Rât

  Educația ajunge și la Pata Rât și astfel, 25 de copii rromi, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, care trăiesc în cartierul Dallas și pe rampa de gunoi de la Pata Rât vor putea deprinde abilități de memorare, abilități de a scrie, citi, socoti, vor învăța să se spele și să mănânce, practic vor desfășura activități pe care toți copii de vârsta lor le fac.

 • Cluburile Prieteniei dau startul bun in viata

  Cei 50 de copii inclusi in programul de mentorat Mari si Mici, Mari Amici invata impreuna abilitati de viata independent care sa le fie de folos mai ales lor, dar si familiilor din care fac parte.

 • Ne dai o mana de ajutor sa ducem Craciunul acolo unde el nu ajunge niciodata?

  Cu aceasta intrebare Fundatia Crestina de Ajutorare si Fundatia ProRroma au demarat in parteneriat actiunea de colectare de bunuri pentru proiectul de Craciun din acest an, o actiune in premiera pentru ambele fundatii.

 • Targ de Iarna

  Fundatia Crestina de Ajutorare te invita la un "Targ de Iarna", in data de 7 decembrie, 2012 intre orele 16 si 19 si in data de 8 decembrie 2012, intre orele 10 si 13.

 • Prima sesiune de training pentru mentori

  Sâmbătă, 17 noiembrie 2012, cu începere de la ora 9, la sediul Fundaţiei Creştine de Ajutorare de pe strada Ion Meşter, nr. 10 va avea loc prima sesiune de training pentru mentori. Trainingul va fi susţinut de Eva Mureşan.

 • Mai sunt 20 de locuri pentru copii în noul proiect Mari şi Mici, Mari Amici

  Proiectul Mari și Mici, Mari Amici (MMMA) își deschide porțile în luna aceasta cu noutăți pentru mari și mici, toți amici. Astfel, anul VII de proiect, abia lansat, aduce cu sine noutăți: activități mai antrenante pentru copii, părinți și voluntari, o mai bună integrare în comunitate prin activitățile pe care le propune. În acest moment, în MMMA VII mai avem disponibile 20 de locuri pentru copii.

 • Facem recrutări de mentori-voluntari pentru copiii din proiectul Mari și Mici, Mari Amici!

  Facem recrutări de mentori-voluntari pentru copiii din proiectul Mari și Mici, Mari Amici! Un copil are nevoie de tine! Vino și tu!

 • Tabere de vară pentru mici amici

  40 de copii, mici amici, vor pleca în următoarele două săptămâni în două tabere dedicate lor, pe grupe de vârste.
  Cei 40 de copii fac parte din proiectul de mentorat ”Mari și Mici, Mari Amici” derulat de către Fundația Creștină de Ajutorare.

 • Sesiuni de instruire pentru voluntari

  În perioada 25-27 aprilie, la sediul NeoLife-Fundația Creștină de Ajutorare se desfășoară o serie de sesiuni de instruiri destinate voluntarilor implicați în proiectul Mari și Mici, Mari Amici (MMMA). Voluntarii vor primi informații noi, deprinderi noi și soluții în câteva arii importante legate de munca lor în proiectul de mentorat MMMA, dar care cu siguranță sunt de folos și în viața cotidiană.

 • Susţinând speranţa mamelor

  Atunci când viața e frumoasă și ne zâmbește, nu realizăm valoarea ei. O apreciem abia atunci când ea se schimbă. Însă atunci când ne luptăm pentru supraviețuire, valoarea vieții se învață.
  Pentru toate mamele din Grupul de Suport Mame, Ziua Femei a fost sărbătorită în data de 8 martie.

 • Zidăria în Echipă - moment în premieră pentru cei mai frumoşi şi mai buni voluntari din Cluj-Napoca

  Zidaria in Echipa - O echipa unica alcatuita din mentorii voluntari ai NeoLife - Fundatia Crestina de Ajutorare s-a reunit astazi, 24 martie, intr-un eveniment dedicat lor exclusiv in scopul de a consolida si dezvolta echipa.

 • Am crescut Mari la ediţia a VI-a a proiectului de mentorat!

  Proiectul nostru Mari şi mici, Mari Amici a ajuns la 50 de copii şi 50 de mentori, de la 30 cât număra la finele proiectului început în 2010.

 • Ştire MMMA 6

  Te căutăm pe tine!

  Suntem în plină campanie de căutare de “comori”. Am demarat anul şase al proiectului ”MARI şi mici, Mari Amici”şi suntem în căutarea acelor copii care au cea mai mare nevoie de ceea ce le oferă proiectul acesta.

 • Excursie Pentru Mame

  Sâmbătă, 15 Octombrie, am organizat o excurie pentru 14 mame ale copiilor din proiectul de mentorat. Destinaţia – o cabană din Mărişel, comună înconjurată de munţii Gilăului. Ieşirea noastră a avut ca scop evadarea mamelor din rutina zilnică a îngrijirii copiilor și casei, și încărcarea bateriilor prin puțină recreere, răsfăț și... momente „pentru suflet”, cum frumos le-au denumit mamele.

 • Tabără de vară pentru copiii Centrului Amicii

  În luna Iulie, 30 dintre copiii implicaţi în mentorat sau la cluburile de copii au beneficiat de o tabără la Şiştarovăţ, în judeţul Arad. În prima săptămână au plecat cei mici (8-11 ani), iar în a doua - cei mari (12-15 ani). Copiii s-au întâlnit în această tabără cu alte zeci de copii de vârsta lor din toată ţara.

 • Campanie antidrog în şcoli

  Fundaţia Creştină de Ajutorare, în calitate de partener al Asociaţiei Preventis, a susţinut desfășurarea unei campanii de prevenire a consumului de etnobotanice în rândul elevilor clujeni.

 • Excursie la Târgu Mureş cu copiii Centrului Amicii

  Luni, 18 Aprilie 2011, prima zi din vacanţa de primăvară a elevilor, a început devreme pentru copiii Centrului Amicii, pentru că ne-am propus să plecăm într-o excursie cu mai multe obiective.

 • Vânătoarea de ... valori

  Copiii şi mentorii din proiectul MMMA au pornit la o “vânătoare” mai ciudată pe străzile Mănăşturului, într-o frumoasă zi de vineri - 25 Martie 2011.

 • Excursie cu mamele copiilor din proiectul MMMA la Salina din Turda în 26 Februarie 2011

  În 26 Februarie 2011 s-a organizat o excursie la Salina din Turda pentru mamele copiilor din proiectul de mentorat MARI şi mici, MARI Amici. Ieşirea la salină s-a încheiat cu o masă la Restaurantul chinezesc Shanghai din Cluj-Napoca.

 • 5 copii din proiectul MMMA beneficiază de meditaţii la matematică!

  Cinci copii din proiectul MMMA beneficiază de sprijin individual la matematică, în urma unui gest frumos făcut de o clasă de elevi din Olanda. Aceștia au hotărât să strângă bani pentru copiii din proiectul MMMA care se descurcă mai greu la această disciplină.

 • Mamele şi îngrijorarea

  În luna Februarie 2011 mamele copiilor din proiectul MMMA au participat la un grup de discuție și sprijin care a avut ca subiect principal – Îngrijorarea.

 • Alimente pentru familii

  În luna Februarie 2011 o parte dintre familiile copiilor incluşi în proiectul MMMA au fost sprijinite pentru a-și cumpăra alimente, datorită sponsorizării oferite cu generozitate de Fundația HULP OOST EUROPA KATWIJK, Olanda.

 • Jocuri pentru minte şi suflet

  Mentorii şi copiii din proiectul MMMA au fost încurajaţi să înlocuiască activitățile din fața calculatorului sau a ecranului de la cinematograf cu...mai multă joacă! Provocarea pentru luna Februarie este ca mentorii şi copiii să se joace jocuri socio-educaţionale care nu numai să le pună mintea la contribuţie dar să îi şi înveţe să relaţioneze mai bine unii cu alţii.