Despre FCA

În cei 25 de ani de când lucrăm ca fundație în comunitatea clujeană, ne-am întâlnit cu multe situații grele prin care oamenii au trecut și trec în continuare.

La început, am răspuns nevoilor materiale urgente ale oamenilor care treceau prin vremuri tulburi la vremea respectivă, în perioada de după revoluție, din cauza lipsei hranei, a îmbrăcămintei, a medicamentelor.

Am încercat să fim un sprijin familiilor sărace, atât prin ajutorul material oferit, cât și prin consiliere creștină. Am dorit să le îndreptăm oamenilor privirea înspre Dumnezeu și să le facem cunoscut că tot ceea ce primim, atât noi cât și ei, primim din mâna Lui.

Alături de noi, au stat de-a lungul timpului oameni din afara țării, oameni cu inima mare, care ne-au susținut activitățile și care ne-au încurajat în tot ce am făcut. Acești oameni au adunat cu greu fiecare bănuț pentru familiile aflate în dificultate din România. Am apreciat profund efortul și implicarea lor.

Lucrând multă vreme cu familiile aflate în dificultate, am văzut nevoia mare a acestora, dar ceea ce a „strigat” mai tare decât orice nevoie materială, a fost viața grea a copiilor din aceste familii, viitorul lor cu prea puține licăriri de speranță.

Dumnezeu ne-a îndreptat încet, încet atenția înspre copii. A crescut în noi dorința de a investi în ei, de a aduce bucurie pe chipul lor, dar mai ales, de a le oferi speranță pentru viitor.

E foarte ușor să te înveți cu deznădejdea atunci când în jurul tău nu se întâmplă nimic bun, iar lipsurile din fiecare domeniu din viața ta nu fac decât să te mențină în starea asta și nu e nimeni lângă tine să îți schimbe perspectiva, să îți arate că poți și să îți întindă o mână de ajutor.

Am încercat astfel, să fim noi acea mână de ajutor pentru copii în primul rând, apoi pentru părinții lor.