Marea Lege a Fericirii

Marea lege a fericirii: Fericirea ta depinde de cum gândești despre lucrurile care ți se întâmplă, nu de ceea ce ți se întîmplă.

Toată lumea își dorește să fie fericită. Inclusiv copiii din proiectul Sprijin Școlar. Așadar, în luna februarie, când toți copiii școlari s-au bucurat de vacanța intersemestrială de iarnă, noi ne-am întâlnit zilnic la „Săptămâna Retmagiei”, să aflăm și să învățăm din secretele fericirii.

Prin vizionarea unor scurte desene animate terapeutice, am aflat că există o retmagie și un psihoterapeut pe nume Retman, care îi ajută pe copii cînd sunt triști și îi învață legile fericirii. De asemenea, există Iraționalius, care are patru slugi și tot ce își dorește este să sucească mințile copiilor, să îi facă nefericiți și din nefericirea lor să îi crească lui puterile și, astfel, să devină stăpânul universului. L-am cunoscut pe Daniel și cele patru întâmplări din viața lui, care l-au făcut să se simtă deprimat, anxios, vinovat și mânios. Am văzut cu ce emoții s-a confruntat și felul în care a fost sfătuit de slugile lui Iraționalius, dar și modul în care Retman l-a învățat pe Daniel cum să îl învingă pe Iraționalius și pe slugile lui.

Pe lângă aceste lecții despre emoții, gânduri, comportamente, fericire și nefericire, ne-am distrat participând la diverse jocuri de grup. Zilnic, au fost teste fulger, la care copiii puteau câștiga mici premii, de care s-au bucurat.

Tot în această săptămână, a avut loc și concursul promis încă de anul trecut din toamnă. Concursul a fost opțional, au participat doar acei copii care au dorit și, la final, a avut loc premierea câștigătorului. Premiul cel mare, despre care ei știau dinainte, consta în 50 de lei, dar l-am completat și cu un puzzle. Toți copiii participanți au fost premiați cu diverse premii, în funcție de punctajul obținut.

Comentarii 0

Postează comentariu ca vizitator.