Sprijin școlar 2017

"Desigur că motivația nu-i permanentă. Nici îmbăierea nu ține o veșnicie, de aceea trebuie să faci baie în mod regulat." Zig Ziglar

Odată cu trecerea sărbătorilor, în proiectul Sprijin Școlar, s-au reluat meditațiile la limba română, matematică și limba engleză. Momentan, avem 8 grupe a câte 4-5 copii și zece voluntari, care îi ajută pe copii la materiile la care întâmpină dificultăți.

În luna ianuarie, pe lângă meditații, ne-am întâlnit cu copiii și pentru a purta discuții care să ne ajute în bunul mers al anului 2017. Totodată, le-am reamintit așteptările noastre, regulile de conduită din cadrul întâlnirilor de la centru și modul în care îi va afecta orice eventuală abatere de la ele.

Am avut bucuria de a-l sărbători pe Toni, cântându-i "La mulți ani", binecuvântându-l și oferindu-i cadou o carte de Jim Burns, pe care o considerăm foarte potrivită pentru vârsta lui și problemele specifice acestei vârste. Dorim să îi fie de folos, mai ales că este un copil cu foarte multe calități și potențial mare.

O altă activitate pe care am avut-o cu copiii a fost vizionarea unui film motivațional, realizat după viața profesorului Ron Clark. Acesta a predat într-unul din cartierele cele mai rău famate ale New-York-ului, la o clasă de copii, considerați cei mai slabi din școală și caruia nu i se dădea nici o șansă de reușită. Cu toate acestea, la finalul anului școlar, această clasă devine clasa cu rezultatele școlare cele mai bune din district. Prin vizionarea acestui film, am dorit să motivăm copiii să nu renunțe la a învăța, chiar dacă întâmpină dificultăți la anumite materii și nu le consideră importante pentru viața lor. De asemenea, dorim să oferim copiilor modele reale, pozitive, despre potențialul valorificat la maxim.

La finalul filmului am purtat discuții pe marginea lui și am savurat împreună o felie de tort. Copiii au spus ce i-a impresionat din film și și-au exprimat punctul de vedere cu privire la cele văzute. Mulți și-au deschis inima și și-au povestit frământările, neînțelegerile și problemele cu care se confruntă, lucru bun pentru noi, deoarece știind acestea, putem să îi ajutăm mai eficient.

Comentarii 0

Postează comentariu ca vizitator.