Istoric

De mai bine de 20 de ani, Fundația Creștină de Ajutorare (FCA) se implică în comunitatea clujeană sprijinind persoanele aflate în dificultate prin acțiuni umanitare și proiecte sociale destinate în primul rând copiilor și tinerilor dar și părinților acestora, respectiv persoanelor de vârsta a treia pentru o bună perioadă.

FCA și-a început activitatea imediat după evenimentele din Decembrie 1989. La începutul anului 1990 Romania devenise centrul atenţiei mondiale şi multe organizaţii din străinătate au fost alături de noi prin numeroase acţiuni umanitare, născute din entuziasmul şi dorinţa de solidaritate cu poporul român aflat în mari nevoi materiale. Conjugarea acestor eforturi de generozitate cu dorinţa noastră de a ne pune în slujba concetăţenilor, a marcat de fapt, începutul lucrării Fundaţiei Creştine de Ajutorare.

Datorită complexităţii pe care o luase această lucrare, în anul 1997 a luat naştere oficial Fundația Creștină de Ajutorare din Cluj Napoca, cu următorii membri fondatori: Rodica Morar, Petru Morar, Olga Foszto şi Rodica Bogdan.

De atunci și până în prezent, FCA și-a dezvoltat activitatea pe mai multe direcții: distribuire de medicamente și materiale medicale, asistență socială în cadrul căreia au crescut și proiectele sociale în funcție de nevoile apărute în viața beneficiarilor pe care am încercat să îi ajutăm de-a lungul timpului - proiecte educative pentru copii.

2012

Acreditați pentru servicii sociale

FCA obține acreditări pentru servicii sociale care se desfășoară în următoarele centre:
- Centru de Zi pentru Persoane aflate în Dificultate
- Centru de Zi pentru Copii din Familii aflate în Dificultate
- Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog

Acreditare în consiliere

FCA obține acreditare pe Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii (CCS). FCA a lucrat în parteneriat cu Asociația Preventis în proiectele Centrului de Consiliere și sprijin pentru Părinți și Copii în perioada 2009-2011.

Construcția unei biserici

FCA s-a implicat în construirea unei biserici evanghelice pentru comunitatea de romi din localitatea Uioara de Sus, judeţul Alba, proiect derulat împreună cu alţi sponsori din Olanda şi S.U.A.