Poveste de suflet ... (Daria și Tabita)

administrator  0Povești de Viață

Întâlnirea noastră a început cu un cadou pe care Tabita mi l-a oferit – câte un nou desen, creație proprie, pentru mine, soțul și sora mea. M-am bucurat așa de mult de ele.

A fost o întâlnire deosebită, care m-a apropiat mult de Tabita. Am început întâlnirea prin a-i propune o idee de activitate și anume, să oferim un pachețel cu mâncare unui om sărac. Tabita a fost tare încântată de idee.

M-a amuzat la început pentru că am realizat că nu înțelesese la ce m-am referit atunci când i-am spus că vom da pachetul unui om sărac. Când am trecut pe lângă o florăreasă, m-a întrebat dacă ei îi vom dărui pachetul. I-am spus că florăreasa are servici, e tânără și poate să lucreze să își facă bani. I-am zis că noi căutăm pe cineva mai în vârstă sau poate copii care nu pot munci pentru mâncare. Între timp, pe lângă noi treceau bătrâni foarte bine îmbrăcați și Tabita mă întreba din nou: "Lor să le dăm pachetul?" I-am zâmbit și i-am explicat din nou că aceștia au casă și haine bune și că noi vom da pachețelul cuiva care locuiește pe stradă.

Ne-am tot plimbat ceva vreme și încet, în căutarea noastră, am ajuns în centrul orașului. Pe unul din trotuare, am observat o femeie sărăcăcios îmbrăcată. M-am uitat mai atent la ea, era așa de zbârcită la față. Dormea pe trotuar pe câteva cartoane. Sincer, la prima vedere m-am gândit să nu îi dăm ei pachetul. Parcă mi se făcuse mie frică de ea deși nu știu de ce ... Tabita însă cu ochii strălucitori și mari, mi-a zis: "Dari, hai să îi dăm ei pachetul, săraca ..."

Ne-am îndepărtat câțiva pași ca să ne înțelegem cum să procedăm în privința pachetului cu mâncare și a destinatarului acestuia. După ce am căzut de acord să îi dăm ei pachetul, noua problemă era cum să o trezim. I-am propus Tabitei să punem pachețelul lângă ea, sperând că atunci când se va trezi, se va bucura că are de mâncare. Va fi ca o rugăciune ascultată pentru ea, mă gândeam eu. Tabita însă a zis că în acest fel, femeia nu va ști că pachetul e de la noi. Așa dragă mi-a fost ...

A venit cu ideea să punem mâna pe umărul ei și să o trezim încet. Pe undeva parcă nu îmi era ușor să pun mâna pe acea femeie care probabil nu s-a spălat demult și pe care toată lumea o ocolea.

În timp ce mă luptam cu gândurile acestea, ne apropiam cu Tabita de acea femeie și nu știu cum, dar când am ajuns lângă ea s-a trezit, așa că am avut ocazia să-i dăruim pachetul și i-am spus: "Domnul să vă binecuvinteze" iar apoi am dat să plecăm. Sincer, nu mi-a venit să cred, însă puțin somnoroasă în timp ce ne privea, i s-a luminat fața de licăririle din ochi și zâmbea. Parcă vedeam un înger în ea ...

În timp ce ne îndepărtam îi împărtășeam Tabitei lucrurile acestea și mi-a plăcut satisfacția ei că a reușit să dăruiască.

M-am bucurat enorm să o văd cu inima deschisă și sensibilizată față de oamenii în nevoie. În timp ce ne plimbam pe stradă, amândouă cu gândul încă la acea femeie, Tabita a tresărit: "E bine deoarece acum săraca de ea, are ce mânca ..."

Abia aștept să mai facem gesturi asemănătoare.

Daria, amica mare și Tabita (9 ani) amica mică

Comentarii

Posteză comentariu ca vizitator.

Etichete

crăciun   abcdar   abcdar de primavara   abcdar la pata rat   abcdar la pata rât   abuzul asupra copilului   acțiunea zâmbet pentru zâmbet   activitati de vara   activitati educativ recreative   adopta   ajutor   alfabetizare   alimente   an scolar   antidrog   aripi pentru copii   arta   artă antidrog   articole medicale   artroza   asistent social   asociatia preventis   avioane și piloți    cabinetul de fiziokinetoterapie   cadou   cadouri   cadouri de craciun   campania 2017   campanie antidrog   campanie anti-drog   campanii   când norii aduc alți nori   caravana   caravana de crăciun   caravana speranței   cenrul amicii   centrul amicii   clubul pentru copii   cluburile prieteniei   școli   copii   craciun   crăciun   creat perfect   credinta pentru pasul urmator   cunoaștere reciprocă   cuvinte care conteaza   dă ceva din tine   dăruieste   dăruirea   de vorba cu părinții   debate   dezbatere   dorințe ascultate   dorinta de a fi in control   doza de viață   electroterapie   elevi   eliberarea de vinovăție   excursie   excursie mentorat   excursie sibiu   experienta de viata   farmacia fundatiei crestine de ajutorare   farmacie   fca   fca cluj   fcacluj   fericirea   final de an scolar   fiziokinetoterapie   fizioterapie   frumusețe interioară   frumusețea vara   fundația creștină de ajutorare   fundatia crestina de ajutorare cluj   fundatia crestina de intrautorare cluj   fundatia de ajutorare cluj   fundatia proroma   gala mentorului   gradini cu flori si copii   grupul de suport mame   iertarea   impresii voluntari   în vizită la vivariu   început de toamnă    influenta media   îngrijorarea   interviu   iulius mall   joacă   jocuri   kinetoterapie   la multi ani copii   mâini înzestrate   mama   mame   marea lege a fericirii   mari și mici, mari amici   masaj terapeutic   matei 7:37   meditatii   meditaţii matematică   mentor   mentorat   mentori   misiunea fundației creștine de ajutorare   mmma   motivare   mulțumirea   muzică live   neincredere   neolife   neputinta   pata rat   pata rât    patinoar cu copiii   pe bicicletă   periartrita scapulo humerala   plimbare   pompieri   poveste   povești de viață   proiect   proiect comunitar   proiect mentorat   proiecte   promisiunile lui dumnezeu   proteze de san   provocare   psalmul 121   reck motomed    recrutare   recuperare   redirectionează 2%   ritual de înfrumusețare   roadele lucrării fundației creștine de ajutorare   să ne cunoaștem unii pe alții   salina   sănătate   sarbatori fericite   scoala   scoala parintilor   secretul fericirii   serbare de craciun   servicii medicale   sete   sete spirituala   smurd   sprijin școlar   sprijin pentru copii   sprijin scolar   suflet   tabara   tabara de vara   tabără de zi   tabera de vara   tabere   targ   targ de primavara   teatru   știre   training   urari   vânătoare   vinovăția   voluntar   voluntari   voluntari oss   workshop   zile de naștere