Poveste de suflet ... (Cătălina și Alice)

administrator  0Povești de Viață
"Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui." Matei 12:35

Am luat-o pe Alice de acasă și ne-am îndreptat spre strada Clinicilor. Pe drum mi-a povestit de spectacolul pe care l-a avut la școală pentru copiii cu sindrom Down. Mi-a povestit și de spectacolul de balet al surorii ei.
Am ajuns la spital unde am verificat cu portarul programul de vizită. După ce acesta ne-a confirmat că putem face vizita până la ora 20:00, am mers la un magazin să ne pregătim pachețelul.
La magazin am rugat-o pe Alice să se gândească ce crede ea că ar ajuta un om bolnav, ce i-ar face plăcere să primească. Am cumpărat așadar, banane, mandarine, un suc natural și un pachet de biscuiți. Cu pachetul pregătit am pornit înapoi spre spital.
Odată ajunse, am căutat o asistentă, i-am spus cine suntem și ce vrem să facem. Am avut parte de o surpriză nu foarte placută. Asistenta ne-a primit destul de rece, ne-a și lăsat să așteptăm o vreme bună până a mers să întrebe dacă putem să dăruim pachețelul cuiva din spital. După ce s-a întors ne-a comunicat că nu avem voie sa oferim alimente pacienților deoarece este ilegal, nefiind rude cu pacienții de acolo.
Nu mi-a venit să cred. Am fost dezamăgită să văd că în ziua de azi, vrei să faci o faptă bună și nu ești lăsat. Dar nu ne-am dat bătute.
Am trecut strada și am mers la un alt spital. Am zis ca ne încercăm norocul și în altă parte. La clinica Medicală 1 nu am găsit portarul, așa că am așteptat pe hol până să apară un cadru medical să îi spunem despre intențiile noastre.
Scenariul de aici a fost diametral opus celui din primul spital. Asistentele s-au aratat foarte încântate de inițiativa noastră și ne-au condus într-un salon la unul din pacienți. Chiar au stat să aleagă dintre toți pacienții, pe cel pe care nu îl vizitează nimeni.
Cel căruia i-am oferit pachetul, era un bărbat care trăia pe străzi și căruia i-au fost amputate degetele de la picioare. A fost omul potrivit căruia, credem noi, i-a prins bine acest pachețel. I-am spus cine suntem și că dorim să îl ajutăm cu o mică atenție din partea noastră. Ne-am așezat lângă pat și am stat la o poveste. Am aflat povestea vieții lui, poveste tristă de altfel. Ne-a mulțumit pentru gestul nostru. Se vedea pe chipul lui că se bucura de vizită. Și noi ne-am bucurat că am avut ocazia să ajutam cu puțin, pe cineva.
În drum spre casă am povestit despre ce am făcut, despre ce am aflat de la persoana pe care am ajutat-o. Am căzut de acord că e frumos ce am reușit să facem și vom mai face asemenea acțiuni. Singurul meu motiv de mâhnire e că nu mă așteptam la o asemenea reacție de la primul spital unde am fost. Încă îmi vine greu să accept că trăim într-o lume în care nu poți să faci nici măcar o faptă bună, deoarece ești împiedicat de cei din jur. Se pare că bunătatea e ceva așa rar întâlnit încât nimeni nu se așteaptă să ai intenții bune.
Lucrul asta mă face să vreau mai tare să le arăt celor din jur că bunătatea e în fiecare din noi. Și putem fi o lume mai bună ajutându-ne unii pe alții.

Cătălina și Alice





Comentarii

Posteză comentariu ca vizitator.

Etichete

crăciun   abcdar   abcdar de primavara   abcdar la pata rat   abcdar la pata rât   abuzul asupra copilului   acțiunea zâmbet pentru zâmbet   activitati de vara   activitati educativ recreative   adopta   ajutor   alfabetizare   alimente   an scolar   antidrog   aripi pentru copii   arta   artă antidrog   articole medicale   artroza   asistent social   asociatia preventis   avioane și piloți    cabinetul de fiziokinetoterapie   cadou   cadouri   cadouri de craciun   campania 2017   campanie antidrog   campanie anti-drog   campanii   când norii aduc alți nori   caravana   caravana de crăciun   caravana speranței   cenrul amicii   centrul amicii   clubul pentru copii   cluburile prieteniei   școli   copii   craciun   crăciun   creat perfect   credinta pentru pasul urmator   cunoaștere reciprocă   cuvinte care conteaza   dă ceva din tine   dăruieste   dăruirea   de vorba cu părinții   debate   dezbatere   dorințe ascultate   dorinta de a fi in control   doza de viață   electroterapie   elevi   eliberarea de vinovăție   excursie   excursie mentorat   excursie sibiu   experienta de viata   farmacia fundatiei crestine de ajutorare   farmacie   fca   fca cluj   fcacluj   fericirea   final de an scolar   fiziokinetoterapie   fizioterapie   frumusețe interioară   frumusețea vara   fundația creștină de ajutorare   fundatia crestina de ajutorare cluj   fundatia crestina de intrautorare cluj   fundatia de ajutorare cluj   fundatia proroma   gala mentorului   gradini cu flori si copii   grupul de suport mame   iertarea   impresii voluntari   în vizită la vivariu   început de toamnă    influenta media   îngrijorarea   interviu   iulius mall   joacă   jocuri   kinetoterapie   la multi ani copii   mâini înzestrate   mama   mame   marea lege a fericirii   mari și mici, mari amici   masaj terapeutic   matei 7:37   meditatii   meditaţii matematică   mentor   mentorat   mentori   misiunea fundației creștine de ajutorare   mmma   motivare   mulțumirea   muzică live   neincredere   neolife   neputinta   pata rat   pata rât    patinoar cu copiii   pe bicicletă   periartrita scapulo humerala   plimbare   pompieri   poveste   povești de viață   proiect   proiect comunitar   proiect mentorat   proiecte   promisiunile lui dumnezeu   proteze de san   provocare   psalmul 121   reck motomed    recrutare   recuperare   redirectionează 2%   ritual de înfrumusețare   roadele lucrării fundației creștine de ajutorare   să ne cunoaștem unii pe alții   salina   sănătate   sarbatori fericite   scoala   scoala parintilor   secretul fericirii   serbare de craciun   servicii medicale   sete   sete spirituala   smurd   sprijin școlar   sprijin pentru copii   sprijin scolar   suflet   tabara   tabara de vara   tabără de zi   tabera de vara   tabere   targ   targ de primavara   teatru   știre   training   urari   vânătoare   vinovăția   voluntar   voluntari   voluntari oss   workshop   zile de naștere